Build your own USB tuner

Problem with FTS-4334LV

Messagede G6CRF » Mar 13 Juin 2017 22:22

Hi, I just exchanged the NIM on my board from the Eardetech to the FTS-4334LV using the BATC adapter board.
I upgraded to MiniTioune 6d using the new ini file and executable and started it up, but the software is reporting the NIM as an SP2246 and not the FTS.

Have I missed a configuration step somewhere?
Thanks
Terry
G6CRF
G6CRF
 
Messages: 2
Inscription: 11 Juin 2014

Re: Problem with FTS-4334LV

Messagede G6CRF » Mer 14 Juin 2017 20:21

Ok Brian G4EWJ solved the problem for me. I had omitted R101 from the circuit.
Now I have inserted it, everything works.
Regards
Terry
G6CRF
 
Messages: 2
Inscription: 11 Juin 2014

Problem with FTS-4334LV

Messagede dj3dy » Ven 4 Aoû 2017 11:26

Hi,
I built the new Minituner 2.1. But the programm Minitoune 0. 6.d is not working.
First I checked with the MiniTuneDrive, result: all LED are green. Now I running the M.06.d, programm is starting, but after about 2 minutes it will stop. Therfore I run the M.driver programm again and now I get a wirting error.
When I am using the former usb Minituner with the Samsung tuner, it will running without errors.
TestMyMiniTiouner has no error. After running M.0.6 this message:

==========================================================================
****************** I2C controler INIT *******************
I2C controler INIT OK
OK MPSSE is empty
Init MPSSE I2C done!
***********************************************************
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
NIM Test
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Trying to get the Demodulator serial number
Demodulator Address = $D0
we get the value = 198
ERROR : Unknown Demodulator
Demodulator Address = $D4
we get the value = 70
ERROR : Unknown Demodulator
Demodulator Address = $D2
we get the value = 17
ERROR : Unknown Demodulator
ERROR: impossible to read a correct value from Demod chip
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
END Test NIM
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

My PC: Windows 10 V 1703 systemtype 32 bit

the configuration file date 23.03.2017.
dj3dy
 
Messages: 6
Inscription: 29 Oct 2011

Re: Problem with FTS-4334LV

Messagede F6DZP » Sam 5 Aoû 2017 05:25

Hello,

there are different possibilities:

- bad USB port or USB cable. if these are the same that you use with the Samsung NIM, I don't think it is this issue, but check the USB connection again, or try another USB plug in your PC

- bad contact with some pins of the NIM, specially the SDA and SCL pins(21 and 22) . Check also that pin 24 has 3.3v

- noise on the SDA /SCL lines or a too large capacitor has been put on these lines ( if we put a capacitor, it must be of few pF)

TestMyMinitiouner try to detect the NIM by asking values via I2C lines (SDA and SCL), it should have an answer only using $D2 address and You seems to have different answers so I presume that you have noise or bad contact on your I2C lines.
If you have a big capacitor on one of these lines, take it away, if you don't have any capacitor and are sure that the SDA/SCL contact are very good, try to add a little capacitor of 10 or 22 pF between these lines and the ground.


Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Messages: 673
Inscription: 24 Déc 2010

Re: Problem with FTS-4334LV

Messagede dj3dy » Sam 5 Aoû 2017 17:32

Hello Jean-Pierre,
thanks for your help and for your excellent program.

The NIM is now running and I received the DVB-S signal of DB0CD on 434 MHZ.
It will be the noise on the I2C lines. I put two capacitors 20pf between these lines to ground.
(Excuse my former NIM is not a Samsung, it is a Sharp)

vy73 Rudolf, DJ3DY
dj3dy
 
Messages: 6
Inscription: 29 Oct 2011

Forums Statistiques

Qui est en ligne

Utilisateurs parcourant ce forum: Aucun utilisateur enregistré et 3 invités

Options

Retourner vers MiniTiouner

cron