Build your own USB tuner

No Sound from MiniTiouner

Messagede G8LES » Jeu 23 Juin 2016 23:48

Version 0.4c

Beep works loudly, but no decoded sound from PC speakers. Mode MPEG2. Sat Rx has sound on same signal.

Any ideas?

Mike G8LES
G8LES
 
Messages: 6
Inscription: 08 Juin 2013

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede F6DZP » Ven 24 Juin 2016 05:24

if the "decod mpeg2.grf" file is present in the minitioune directory and the graph led is green, your sound can be decoded.

here are some things you can test:

- the audio PID is the good one?
- Is sound coded in Mpeg audio mode, not AC3 ?
- tweak the sound mixer

Which version of Windows are you using ?

Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Messages: 666
Inscription: 24 Déc 2010

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede G8LES » Sam 25 Juin 2016 00:17

Hello Jean -Pierre

Win7 Ultimate HPZ800 dual 6 core Xeon.

437MHz MPEG2 2M/S Tx

I have four files in the folder

Decod H264.GRF
Decod Mpeg2.GRF
Newdecod H264.GRF
Newdecod Mpeg2.GRF

I tried renaming the second one to Decod Mpeg2.GRF.old and it works now in MPEG2.

Ok so now try in H264 no audio with no .old extension. Cannot get H264 sound working.

If I rename Decod H264.GRF to Decod H264.GRF.old then I get sound from an H264 transmission but no video.

DATV Express in generating the H264 with Mpeg1 layer II as the audio channel.

I also note that Minitioune 0.4c will not handle camera pans very well in mpeg2, it is losing frames, but the Altiea Pro receiver is producing smooth motion on the same signal. MP4 is smooth playback but shows the interlace on movement. I get sound from H264 when the radio button is selected to MPeg2 but obviously no picture.

Edit: turning off Low SR gives smooth movement on MEPEG2


Mike G8LES
G8LES
 
Messages: 6
Inscription: 08 Juin 2013

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede F6DZP » Dim 26 Juin 2016 05:03

Hello Mike,

So, it seems that it is your graph that don't do the job very well.

when Minitioune detect the mpeg2 flag in the ts, it ask windows to create a graph for decoding and rendering.
This graph is created from the graph file "decod mpeg2.grf" and completed by adding thee codec present on your computer. The result is written on the hard disk : "new decod mpeg2.grf"
So each time you try to decode a new TS with mpag2, a new "new decod mpeg2.grf" file is created.
you can examine these graph files by using GraphStudioNext and see the difference between the graph that works for ausio, for video or for nothing. You will see the different codec used.
If there is no "decod mpeg2.grf" because you have rename it, Minitioune will try to create one starting from nothing. Sometimes it can work, sometimes not

If you have some issue with sound or video rendering, that means that codec used are not good or not the best for your graphic card, or that you don't have the last driver for it.
Did you have installed LAVfilters?

You can send me the .grf files, and tell me wich "new decod mpeg2.grf" file works or not

There is a second solution:
send me a private mail and we will do a Teamviewer session. Normally I will fix you issue in 10 mn.

Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Messages: 666
Inscription: 24 Déc 2010

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede G8LES » Mer 13 Juil 2016 08:56

The PC hasc a dual Win 7 boot and Boot 2 produces sound providing DATV Express software isn't open

So what could be wrong with boot 1? Codec Clash?

Mike G8LES
G8LES
 
Messages: 6
Inscription: 08 Juin 2013

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede G8LES » Jeu 14 Juil 2016 11:37

Boot 1 updated from Windows 7 to Windows 10 - it takes 11 hours!!

DATV Express Ok to work.

Minitioune would not load.

Found Windows 10 likes Realtek Sound Card from research on the web but not Creative Labs X-Fi. Had to put latest X-Fi drivers on. Now sound from Windows OK.

Minitioune loads to main window but 4 messages that the GRF files are invalid/missing/incorrect. They are there in the folder.

Aha test Minitioune Driver reports Direct show usrc filter is missing.

Install from folder, now tests green ok.

Minitioune however will never start, just the please wait banner.

The program MiniTioune_V0_4c.exe version 0.0.0.0 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Security and Maintenance control panel.
Process ID: 2830
Start Time: 01d1ddb2a574f86b
Termination Time: 26
Application Path: C:\Minitiounev04c_pack\MiniTioune_V0_4c.exe
Report Id: be86e7b0-49a6-11e6-a91b-78acc03c2f0a
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

So I went to the security & maintenance centre it said a program is waiting to install so I clicked OK & now Minitioune will load.

But still no sound decode !!!

So I will PM you
G8LES
 
Messages: 6
Inscription: 08 Juin 2013

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede G8LES » Dim 11 Sep 2016 00:07

Fixed no sound in Minitioune.

Windows 10 v 1607 build 14393.105

Shark007 Codecs v 6.4.7

Go to Swap tab

Set check mark on top right "Use FFDShow for MP2/3 instead of Microsoft"

Sound now works

Also Minitioune loads properly was getting stuck.

Mike G8LES
G8LES
 
Messages: 6
Inscription: 08 Juin 2013

Re: No Sound from MiniTiouner

Messagede G8LES » Dim 11 Sep 2016 21:12

Minitioune gets stuck loading in Windows 10, it has the LAV codec attached in Task Manager > Processes.

End task.

Right click on Minitioune.exe run in compatability mode for XP SP3 and run as administrator and it opens quickly.

No problem.

Mike
G8LES
 
Messages: 6
Inscription: 08 Juin 2013

Forums Statistiques

Qui est en ligne

Utilisateurs parcourant ce forum: Aucun utilisateur enregistré et 2 invités

Options

Retourner vers MiniTiouner