Build your own USB tuner

Re: Minitioune v0.6d

Messagede G3UVR » Lun 6 Mar 2017 19:22

Jean Pierre.

Thanks for your response. I am using an old channel master LNB which has a DRO LO I think it is not good enough for 3cm digital and when possible I will replace it.
With regard to my MiniTioune running in Vista I have today tried your original unmodified ini file and I still get the PID error screens at loading. Below I have copied my modified in file for you to check.... 73 de Denis G3UVR

;=====================================================================
[Language]
;=====================================================================

Langue=English

;=====================================================================
[TSbuffer]
;=====================================================================
;
; number of 1316 bytes buffers used for TS transfert --- use a value 2 to 30
Totalbuffers=6
;=====================================================================
;=====================================================================
[WebMonitoring]
;=====================================================================
;Station Idendificator: write a number 1 to N suiting number of Tutioune Station you have - for distinguish them
Station_ID=1
; OM_ID:give only your OM you call sign, maximum 7 letters accepted
; this call sign must be the same you have used for regsitering to vivadatv.org
; use same password as you use for vivadatv forum/ utilisez le même mot de passe que pour le forum vivadatv
OM_ID=G3UVR
ForumPassword =??????????????
Locator=IO83KH
Ville=11km SW Liverpool
DirectionAntenne=Yagi
; Gain / write 2 digits
GainAntennedB=16
GainPreamplidB=20

;=====================================================================
; Symbol Rate buttons
[SRPresetButtons]
;=====================================================================
; Value in kSymbols
;
SR1Value=4167
SR1Text=SR4167

SR2Value=4000
SR2Text=SR4000

SR3Value=2000
SR3Text=SR2000

SR4Value=1000
SR4Text=SR1000

SR5Value=333
SR5Text=SR333

;=====================================================================
; Frequency for preset buttons ==> 8 DIGITS!
[FreqPresetButtons]
;=====================================================================
; Value in khz >>> 8 DIGITS

Freq1Value=01319000
Offset1Value=-00000000
Freq1Text=1319 MHz

;.......................................

Freq2Value=01316000
Offset2Value =00000000
Freq2Text=1316 MHz

;.......................................

Freq3Value=01285000
Offset3Value =-00000000
Freq3Text=1285 MHz

;.......................................

Freq4Value=02335000
Offset4Value =00000000
Freq4Text=2335 MHz

;.......................................

Freq5Value=10376000
; G3UVR LNB offset
Offset5Value =-09117000
Freq5Text=10,376 MHz

;Freq5Value=11597000
; Standard Satellite LNB offset
;Offset5Value =-09750000
;Freq5Text=11597MHz

;Freq5Value=00437000
; F1GE sup 2400
;Offset5Value =-02400230
;Freq4Text=437ge MHz

;Freq5Value=00437000
; DG0VE converter offset
;Offset5Value =+00902000
;Freq5Text=437 MHz

;=====================================================================

; list of FEC allowed to scan 0=No 1 = Yes
[FecAcceptedValues]
;=====================================================================
Fec12=1
FEc35=1
Fec23=1
Fec34=1
Fec45=0
Fec56=1
Fec67=0
Fec78=1
Fec89=1
Fec910=0

;=====================================================================
; UDP address
[UDP]
;=====================================================================
;AddrUDP=230.0.0.1
;AddrUDP=127.0.0.1
;Port=1234


; mettre ici l'IP que vous utilisez pour faire l'envoi : localIP
; cela sert dans le cas ou vous avez plusieurs réseaux locaux comme chez moi
; un réseau wifi pour Internet et un réseau local en ethernet
; NE METTRE QUE SI VOUS AVEZ BIEN VERIFIE VOTRE IP DE VOTRE CONNEXION RESEAU
;LocalIP=192.168.1.11

;=====================================================================
; PID
[PIDs]
;=====================================================================
; autoPID when starting software = yes or no
AutoPID=yes
;.......................................
; number of stations -----> MAXIMUM 6
NbStationsIni=6

Station1=F6DZP-Mpeg2
PIDVideo1=1001
PIDaudio1=1002
Codec1=Mpeg2
;.......................................
Station2=F6DZP-H264
PIDVideo2=1001
PIDaudio2=1002
Codec2=H264
;.......................................
Station3=HDlowSR
PIDVideo3=4113
PIDaudio3=4352
Codec3=H264
;.......................................
Station4=France24
PIDvideo4=605
PIDaudio4=625
Codec4=Mpeg2
;.......................................
Station5=QRZ DX
PIDVideo5=33
PIDaudio5=49
Codec5=Mpeg2

Station6=RaspberryPi
PIDVideo6=1001
PIDaudio6=1000
Codec6=H264

;=====================================================================
;scan parameters
[scan]
;=====================================================================
; range/course affect the nbr of KHz the derotator will explore for locking
;value is between 1 and 13
range1=12

; timer1 unit is 1 sec, timing between each scanning start value 2 to 16 sec
timer1=8

; range2 = afterlock, value : 0 to 12 0=freeze on freq
range2=10

; timer2 unit is 1/2 sec so value : 2 to 16 ==> 1 to 8 sec
timer2=6

;PLL corrector Automode : 0=no 1=yes
pllcorrection=0

; default scan mode: wide or narrow
scanmode=wide

; SR search mode A ou/or B
searchmode=B
;=====================================================================
; Here you can preset buttons
[buttons]
;=====================================================================
; ISSmode
;utilisé pour suivre l'egffet Doppler et corriger le bug HAmTV oui/yes(1) Non/No : (0)
;used for ISS doppler effect and HamTV bug correction Non/No : (0) oui/yes(1)
; /force also PID values to 256 and 257
issmode=0
;.......................................
; Dsave_Switch 0=OFF 1=ON
dsave_switch=0
;.......................................
; WebMonitor 0=OFF 1=ON
web_switch=0
;.......................................
;UDP_switch 0=OFF 1=ON
udp_switch=0
;.......................................
;Record_switch 0=OFF 1=ON
record_switch=0
;.......................................
;22 kHz 0=OFF 1=ON 2= ON when TS OK
22kHz_switch=0
;..............................................
;TSerrorBit_switch 0=ON 1 = OFF
TSerrorBit_switch = 0
;.......................................
;Expert_switch 0=OFF 1=ON
Expert_switch=1
;.......................................
;LowSR_switch 0=OFF 1=ON //ne peut être ON que si SR1Value<6500 kS/s // can be ON only if SR1Value<6500 kS/s
; //ne peut être OFF que si SR1Value>=300 kS/s // can be OFF only if SR1Value>=300 kS/s
LowSR_switch=1
;.......................................
;BBgainAuto_switch 1= auto_ON ..,-2,0, 2, 4, 6, 8 ... = auto_OFF
;value accepted for Sharp/samsung NIM: 0,2,4,6,8,10,12,14,16 for Eardatek NIM: -10,-8,-6,-4,-2,0,2,4,6,8,10,12,14
BBgainAuto_switch=-10
G3UVR
 
Messages: 5
Inscription: 10 Fév 2017

Re: Minitioune v0.6d

Messagede G3UVR » Lun 6 Mar 2017 19:43

Jean Pierre.

If it helps I have made a short video showing the boot errors. here is the YouTube link.

https://www.youtube.com/watch?v=rr-cBmdXozw

I can confirm that the three GRF files are in the MiniTioune directory.

73 de Denis G3UVR
G3UVR
 
Messages: 5
Inscription: 10 Fév 2017

Re: Minitioune v0.6d

Messagede F6DZP » Mar 7 Mar 2017 07:13

Hello,

I don't know if it is why you have these messages, but there are 2 little errors ( by my fault) in the .ini, normally that doesn't disturb anything:

FEc35=1 must be written Fec35

PIDvideo4=605 must be written PIDVideo4=605

I continue to search...

Could you join (option at the bottom of the forum message editor) the 'decod Mpeg2, 'newdecod Mpeg2', 'decod H264', 'newdecod H264' .grf files?

The most important, after the 3 error messages, when you see Minitioune running, click the "info" radio button and send me this Text ( attached file or in the message)

Jean-Pierre
F6DZP
 
Messages: 552
Inscription: 24 Déc 2010

Re: Minitioune v0.6d

Messagede G3UEQ » Ven 1 Sep 2017 20:26

Bonsoir Jean-Pierre
I have enabled start up in normal mode. If I switch to expert I get an address error "Violation d'acces a l'adresse 00657929 dans le module 'Minitioune_V0_6d.exe.
Lecture de l'adresse 00000000".

It keeps on working OK however, all self tests are OK, tried new USB cable, Laptop running Win 7 Pro 64 bit, 2.8GHz proc, 8Gb ram.
73
Andy G3UEQ
G3UEQ
 
Messages: 1
Inscription: 21 Nov 2016
Localisation: Worthing, West Sussex.

Re: Minitioune v0.6d

Messagede F6DZP » Mar 5 Sep 2017 16:12

Hello Andy,

Oups!! it's the first time I have heard of this kind of error. I cannot give an answer today but will think about it. Sorry.

Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Messages: 552
Inscription: 24 Déc 2010

Précédente
Forums Statistiques

Qui est en ligne

Utilisateurs parcourant ce forum: Aucun utilisateur enregistré et 1 invité

Options

Retourner vers MiniTiouner

cron